Archief

GBW: Doe eindelijk iets aan situatie Bloemenlaan

GemeenteBelang Westland vraagt het college van B en W, wanneer er nu eens handhavend wordt opgetreden tegen de huisvesting van arbeidsmigranten aan de Bloemenlaan in 's-Gravenzande. Al een jaar geleden zegde het college dat toe na eerdere vragen, maar volgens GBW is er nog steeds sprake van overlast.

De arbeidsmigranten die in units en bedrijfswoningen zijn gehuisvest, zijn niet werkzaam op de tuinbouwbedrijven van de eigenaar van de units en woningen. "Hier lijkt dus sprake van een onjuist verdienmodel; verhuur aan derden welke niet betrokken zijn bij het betreffende tuinbouwbedrijf", schrijft GBW in vragen aan het college.

Bovendien doen zich met regelmaat problemen voor. In ruim 24 uur moesten drie ambulances naar de locatie en afgelopen weekend was er een incident met een handgemeen en een ingeslagen autoruit. GBW vraagt het college hoe verdere escalatie kan worden voorkomen.

Overigens is er woensdag 14 juni in het gemeentekantoor in 's-Gravenzande een raadsinformatieavond over de huisvesting van arbeidsmigranten in Westland. Behalve raadsleden zijn ook uitzendbureaus, bracheorganisatie LTO en de Provincie uitgenodigd.