Westlandia wint Haaglanden Voetbaltoernooi

Westlandia heeft na een sensationele wedstrijd tegen Vitesse Delft het Haaglanden Voetbaltoernooi gewonnen. De Naaldwijkers wonnen op het veld van SVC'08 met 4-3. De beslissing viel in blessuretijd van de officiƫle speeltijd.

Vitesse Delft liet zich redelijk terugzakken en liet aan Westlandia het balbezit. Ondanks het vele balbezit leek Westlandia te gaan rusten met een 2-0 achterstand, echter Jeroen Spruijt gaf de Naaldwijkse ploeg een beter uitgangspositie: 2-1. De twee goals van de Delftse ploeg werden gescoord door Rick Burgering.

Na de pauze bleef de finale boeiend en spannend. Na ruim 71 minuten spelen was de stand weer in evenwicht. Remon van Bochoven kopte een corner van Brandon Tichem knap binnen. Twee minuten voor tijd leek de wedstrijd beslist. Patrick Batist, aangever bij de eerste goal, rondde een steekpass van Marko van der Knaap af: 2-3.

Na de aftrap ging Vitesse Delft op zoek naar de gelijkmaker en deze viel direct. Burgering scoorde zijn derde van de wedstrijd. In blessuretijd kon Westlandia toch nog juichen. Een kopie van de 2-2 besliste de wedstrijd. Van Bochoven bracht Westlandia de eerste winst van het Haaglanden Voetbal Toernooi.