Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Momenteel piek in fietsdiefstallen in het Westland

Westland heeft momenteel te maken met een piek op het gebied van fietsdiefstallen. Dat bevestigde Alice Taai, bureauchef van de politie in het Westland, donderdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. Hoewel de beleving bij veel inwoners is, dat er al geruime tijd sprake is van een doorlopende toename op dit terrein, wijzen de statistieken echter anders uit.

In 2014 werden er in Westland 375 fietsdiefstallen gemeld, waarna er in 2015 een stijging naar 515 optrad. Dit werd evenwel in 2016 gevolgd door een daling naar 406.

Inmiddels zijn ook de cijfers van de eerste vier maanden van dit jaar bekend. Daarbij ging het om 'slechts' 95 geregistreerde fietsdiefstallen. Dat is veel en veel lager dan de 269 in de eerste vier maanden van het afgelopen jaar en ook ruimschoots lager dan de 146 in dezelfde periode van 2015.

Bureauchef Taai merkte op, dat er pieken ontstaan op het moment dat een of meer criminelen gericht op jacht naar fietsen gaan. De piek van aangiftes in de afgelopen weken zou daar op kunnen duiden.

Categorieen:
Westland 112