Archief

Bos bij Schefferkamp kan niet aansluiten op Kraaiennest

Het is onmogelijk om het bosperceel bij het voormalig Schefferkamp in De Lier te laten aansluiten op het verderop gelegen Kraaiennest. Een natuurlijke/ecologische verbinding van ongeveer 2,5 kilometer door het relatief moderne en toekomstbestendig verkavelde glastuinbouwgebied is geen reƫle optie. Bovendien sluit het niet aan bij het groen/blauwe raamwerk van Westland, zoals dat in de Structuurvisie is vastgelegd.

Dit stelt het college van B en W in antwoord op vragen van Westland Verstandig. Het Schefferkamp staat op het punt verkocht te worden om plaats te maken voor glastuinbouw. Eerder werd al duidelijk dat een kolonie reigers in de bomen de verkoop niet kan tegenhouden.

Op de vraag van WV of glastuinbouw op die plek wel nodig is, antwoordt het college dat de Hoefpolder zodanig gestructureerd is dat hier relatief eenvoudig grootschaligere moderne glastuinbouwbedrijven kunnen worden gefaciliteerd. "Een glastuinbouwontwikkeling op deze locatie sluit daarmee aan bij de ambitie van Westland voor een sterke Greenport."

Categorieen:
De Lier Westland Politiek