Archief
Google Streetview

Google Streetview

Partijen maken zich zorgen over zebrapaden in de regio

"Waarom ligt de oversteek in de Hoofdstraat van De Lier op de plek waar die nu ligt?" Die vraag heeft de fractie van CDA Westland gesteld aan het college van B en W. Volgens de partij is de zebra voor verkeersdeelnemers die vanaf de brug komen nagenoeg niet te zien.

"Dit bezorgt zowel fietsers als automobilisten nogal vaak een schrikmoment", aldus de CDA-fractie. "De meest begrijpelijk looproute is een oversteek van het ene stuk trottoir, aan de noordelijke kant, naar het andere. Nu moet men eerst een deel van de Hoofdstraat oversteken." De partij vraagt aan het college of er een verkeerstechnische reden is waarom deze locatie ooit gekozen is en er een oplossing kan komen die logischer is.

's-Gravenzande

Westland Verstandig maakte zich woensdag zorgen om een ander zebrapad in de regio. Volgens de fractie is de oversteek ter hoogte van de Hoflaan/Koningin Julianaweg in 's-Gravenzande onveilig, omdat deze voor voetgangers onoverzichtelijk is. "Je moet op het fietspad gaan staan om te kijken of je kan oversteken, want anders zie je de auto's niet aankomen", aldus fractievoorzitter Peter Duijsens. "Daarnaast is het moeilijk om bij het zebrapad te komen, omdat eerst het fietspad overgestoken moet worden."