Archief

Gemeente reageert via advocaat op sommatiebrief van De Leuningjes

Van normaal overleg tussen het bestuur van De Leuningjes in Poeldijk en de gemeente Westland als eigenaar van dit zalencentrum is nauwelijks sprake meer, zo bleek woensdagavond. Een door wethouder Ouwendijk als zeer formeel bestempelde brief van het bestuur met een aantal eisen, is door de gemeente in handen gegeven van een gespecialiseerde huurrechtadvocaat. "Een dergelijke brief spoort niet met de afspraken die wij in het begin mondeling hebben gemaakt", aldus de wethouder.

De twee grote zalen van De Leuningjes zijn sinds oktober 2015 dicht wegens een destijds geconstateerde asbestbesmetting. De sanering daarvan is begin april dit jaar afgerond, maar sindsdien verkeert de kwestie in een impasse.

'Over de top'

Bestuursvoorzitter Jeannette Hubbeling van De Leuningjes maakte woensdagavond opnieuw gebruik van het inspreekrecht in een commissievergadering van de gemeenteraad. Zij had die ochtend een brief van een advocaat ontvangen, met het bericht dat deze het dossier in behandeling gaat nemen. "Ik vind dit een beetje 'over de top' en heb die brief voor kennisgeving aangenomen", aldus Hubbeling. Zij had een 'gewone' brief van de gemeente verwacht, waarin deze was ingegaan op de punten die De Leuningjes had aangekaart.

Hubbeling meldde, dat er namens de gemeente wel een begin gemaakt is met een aantal zaken. Zo is de brandweer komen kijken. Maar andere zaken zijn volgens haar niet in orde. Zo klaagt de korenvereniging Deo Sacrum over het niet goed functioneren van de airco. Daarnaast zouden de gesloten zalen nog schoongemaakt moeten worden met een zogeheten asbeststofzuiger.

Inventarisatie verdwenen spullen

"Verder hebben wij een inventarisatie laten maken van alles wat weg is sinds de sanering. Volgens het concept-rapport gaat het daarbij om een totale vervangingswaarde van drie ton. Daarvan is ongeveer voor één ton vermijdbaar geweest, dat wil zeggen dingen die schoongemaakt hadden kunnen worden", stelde Hubbeling. Zij stuurt zo snel mogelijk het definitieve rapport van de huistaxateur naar de gemeente.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek