Archief

Bereikbaarheid Docwerk toch nog eens onderzocht

Wethouder Pleijsier gaat toch weer in gesprek met artsen van Docwerk in Maassluis om de verkeersontsluiting voor artsen richting het westelijke gedeelte van de stad te verbeteren. Sinds een tijdje is de aansluiting op de Westlandseweg afgesloten, vanwege de nieuwe Cornelis van der Lelylaan. Een aansluiting daarop, om snel in het westen van de stad te komen, bleek eerder niet mogelijk.

De VVD wees er dinsdagavond op, dat de katholieke kerk ook gewoon een uitrit op de Cornelis van der Lelylaan heeft en vraagt zich af waarom dit dan voor Docwerk niet mogelijk zou zijn. De wethouder denkt aan een ontheffing voor het gebruik van het fietspad op de Maasdijk naar de Cornelis van der Lelylaan. De liberalen willen er alsnog voor zorgen dat artsen in noodgevallen op tijd bij een patiënt kunnen zijn. Als de ambulance niet snel op locatie kan zijn, wordt namelijk gebruik gemaakt van lokale huisartsen. De VVD krijgt steun van alle andere partijen in dit dossier.

Het CDA wil dat er niet alleen voor de artsen van Docwerk gekeken wordt naar een betere ontsluiting, maar wil ook weten of andere huisartsenpraktijken wensen hebben op dit gebied. Daarnaast vragen de christendemocraten zich af of de artsen op de een of andere manier aan andere weggebruikers kenbaar mogen maken dat ze spoed hebben. Wethouder Pleijsier heeft toegezegd om te onderzoeken wat er mogelijk is.