Archief

LPF maakt punt van Ramadan-tweet Van der Tak

Het zit LPF Westland nog steeds dwars, dat burgemeester Sjaak van der Tak aan de vooravond van de Ramadan via Twitter een heilwens heeft uitgesproken aan het adres van de islamitische gemeenschap. Het wringt zelfs dusdanig bij de LPF-fractie, dat zij er donderdagavond een rondvraag over wil stellen in de vergadering van de Commissie Bestuur.

De gewraakte tweet van Van der Tak luidde: "Aan de Westlandse inwoners die vandaag de Ramadan aanvangen: wens u goede vastentijd en bezinning toe."

"Wij zijn een groot voorstander van de scheiding tussen kerk en staat en kunnen vanuit dat standpunt dan ook geen warme gevoelens krijgen van deze tweet", verklaart de LPF. "Daarnaast maakt de burgemeester ook nog eens onderscheid tussen de diverse wereldreligies door alleen deze gelovigen te bemoedigen. Wij hebben bijvoorbeeld nog nooit een tweet van de burgemeester gezien om de joodse Westlanders te ondersteunen tijdens Jom Kippoer", stelt de fractie.

"Is de burgemeester het met LPF-Westland eens dat Nederland een seculier politiek systeem heeft waarin geloof en politiek gescheiden zijn?", is de eerste vraag van de fractie. Zij verwacht daar een instemmend antwoord op, getuige de toonzetting van de tweede vraag: "Waarom is het dan nodig om deze tweet te verzenden en daarmee indirect onderscheid te maken met de andere (wereld)religies?"

Categorieen:
Westland Politiek