Archief
Google Streetview

Google Streetview

Bouwplannen Koningskerk niet gewijzigd

Negen appartementen met daarbij twaalf extra parkeerplaatsen in de omgeving. Dat is de wens van het college van B en W van Midden-Delfland over de toekomstige inrichting van de Koningskerk in Schipluiden. Ondanks de zes zienswijzen die zijn binnengekomen, ziet het college geen reden om het ontwerpbesluit te veranderen.

De zienswijzen hebben voornamelijk betrekking op het behoud van groen en onderdelen van het parkeren. Zo werd meerdere malen gesteld dat haaks parkeren aan de Dr. J. de Koninglaan onveilig is gezien de verkeersdrukte en de forse hoeveelheid kwetsbare verkeersdeelnemers. Volgens het college is het aantal parkeerbewegingen daar echter beperkt omdat de parkeerplaatsen alleen door bewoners van het appartementencomplex wordt gebruikt.

Het college stelt verder de omwonenden mee te laten denken over de herinrichting van het groenplatsoen. Alle direct omwonenden worden hierover nog geïnformeerd. Het streven van het college is om in de winter van 2017/2018 een nieuwe groenvoorziening aan te leggen.

De toekomstplannen van de Koningskerk worden dinsdag 13 juni besproken in de commissievergadering. Mochten de raadsleden twee weken later uiteindelijk een 'verklaring van geen bedenkingen' afgeven, dan verwacht het college dat na de zomer al begonnen kan worden met het realiseren van de woningen. In het eerste kwartaal van 2018 moeten de eerste appartementen opgeleverd worden.