Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Rabobank geeft Corso 14.000 euro minder

De sponsorbijdrage van de Rabobank aan het Varend Corso Westland wordt teruggeschroefd van 15.000 naar 1.000 euro. Dat laat de bank desgevraagd aan de WOS weten. De reden is volgens een woordvoerder heel simpel: "De tegenprestaties zijn niet in verhouding ten opzichte van andere projecten. We kijken er zakelijk naar en dan zijn er andere projecten waar het geld ook naar toe kan en waar we zelf meer uit kunnen halen."

Volgens Jan Verheij van het Varend Corso is het bij de organisatie van het corso niet duidelijk waarom de bank, waar vele Westlanders bankieren, zo op de sponsorbijdrage kort. "Ik heb het idee dat ze overal de stekker eruit trekken." Verheij is duidelijk niet gecharmeerd van de stap die de Rabobank heeft genomen.

Rabobank zegt echter dat er al 20 jaar in het corso is geïnvesteerd en dat het ook niet gezond is om daar maar oneindig mee door te blijven gaan. "Op een gegeven moment wordt een organisatie afhankelijk van de bank en dat is niet de bedoeling. We geven nu geld aan projecten om ze te helpen te verwezenlijken en als dat gelukt is, dan stoppen we."

De verhouding tussen het corsobestuur en de bank lijkt er niet bepaald beter op te worden. Verheij haalde in het AD flink uit naar de 'boerenleenbank' en dat is niet in goede aarde gevallen. Op de vraag aan Rabobank of er nog eens een goed gesprek tussen de bank en het bestuur komt, laat de woordvoerder slechts weten: "Als je je als organisatie zo uit laat (over een sponsor red.) in de media..."

Categorieen:
Westland Algemeen