Archief
Google Streetview

Google Streetview

'100.000 euro subsidie voor Scouting Den Hoorn'

Het college van B en W van Midden-Delfland wil een subsidie van 100.000 euro verstrekken aan Scouting Den Hoorn. Het geld is bestemd voor nieuwbouw op het sportcomplex Den Hoorn, naast het terrein van handbalvereniging DIOS.

De scouting moet de huidige locatie aan de Tanthofkade verlaten. Het clubgebouw staat op grond dat in eigendom is van de St. Antonius & Corneliusparochie. Het kerkbestuur heeft aangegeven dat deze grond nodig is voor andere activiteiten, zoals de uitbreiding van de begraafplaats.

"Met de scouting is gezocht naar een nieuwe locatie", aldus het college. "De kosten van dit gebouw bedragen in totaal 418.000 euro. De scouting vraagt om een gemeentelijke bijdrage van 100.000 euro en een garantstelling voor een geldlening van 211.000 euro."

In de commissievergadering van dinsdag 13 juni hebben commissieleden van de Midden-Delflandse partijen de kans hun zegje te doen over de subsidie. Twee weken later zal tijdens de raadsvergadering duidelijk worden of het bedrag ook toegezegd wordt.