Archief

Lijsttrekker VVD Westland mogelijk pas na zomervakantie bekend

De lijsttrekker voor VVD Westland wordt mogelijk pas na de zomervakantie bekend. Dat zegt interim-voorzitter Marius Varekamp desgevraagd. Het tijdelijke bestuur is nu vooral bezig met het zoeken naar een nieuw reglementair bestuur en is niet zozeer bezig met het uitschrijven van een vergadering over de keuze van een nieuwe lijsttrekker.

Ook is er volgens Varekamp contact met het opgestapte bestuur voor de overdracht van bepaalde zaken. Of er ook oud-bestuursleden in het nieuwe bestuur willen stappen, wilde Varekamp niet zeggen. Volgens oud-voorzitter Tom Ouwerling is die kans niet zo groot. Binnenkort gaan het oude en tijdelijke bestuur met elkaar praten om de gang van zaken rond de partijbijeenkomst van vorige week maandag na te gaan.

De partij likt haar wonden, nadat er onrust is ontstaan over kandidaat Sander Zuyderwijk die door het bestuur was voorgedragen als lijsttrekker voor de VVD. Volgens een aantal partijleden zou niet de juiste procedure gevolgd zijn voor de voordracht. Daarop besloot het bestuur op te stappen.

Ook raadsleden Pieter Varekamp, Geraldine van der Knaap en wethouder Peter Ouwendijk hadden zich bij het partijbestuur gemeld om de VVD-kar te trekken.

Categorieen:
Westland Politiek