Archief

Gemeente waarschuwt strandgangers voor irritante rupsen

Omdat er nog steeds bastaardsatijnrupsen actief zijn in het strand- en duingebied, is de gemeente Westland donderdag overgegaan tot het verspreiden van flyers in Ter Heijde. De loskomende haartjes van deze kruipdiertjes kunnen tot ernstige huidirritatie leiden bij mensen die ermee in aanraking komen.

De raadsfractie van CDA Westland heeft woensdag schriftelijke vragen over deze kwestie ingediend bij het college van B en W. "Kan de gemeente goed communiceren naar strandgasten hoe voorzichtig men moet zijn met de rups van de bastaardsatijnvlinder?", is de eerste vraag.

"Is het mogelijk, al dan niet via een aanpassing in het beheerplan voor Solleveld en Kapittelduinen, dat men in het voorjaar, zoals op Terschelling, de spinselnesten in het vervolg gaat verwijderen?", wil de fractie verder weten. "En zo ja, onder wiens verantwoordelijkheid kan dat dan gedaan worden?", is dan de slotvraag.



Aan de vooravond van Hemelvaartsdag plaatste de gemeente Westland een melding op haar website over de aanwezigheid van de rupsen.

Categorieen:
Monster Westland Politiek