Archief

Femke van den Berg (ISW) wint KNAW-onderwijsprijs

Femke van den Berg, leerlinge van ISW Hoogeland in Naaldwijk, is een van de twaalf winnaars van de KNAW Onderwijsprijs 2017. Dat is woensdag bekendgemaakt door de Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW), die deze prijzen voor het negende jaar uitreikt.

Van den Berg heeft een zogeheten profielwerkstuk gemaakt met als titel 'Vrouwen en topmanagement'. Wat is op dit moment het aandeel van vrouwen in topfuncties en wat kan er gedaan worden om dit aandeel te vergroten?, zijn de kernvragen waarop zij een antwoord zocht. Op basis van de door haar opgedane kennis sluit Van den Berg het werkstuk af met aanbevelingen voor maatregelen aan de Nederlandse overheid, aan het bedrijfsleven én aan vrouwen.



Op dinsdag 13 juni wordt tijdens de landelijke prijsuitreiking in Amsterdam duidelijk of het werkstuk van Femke goed is voor goud, zilver of brons in haar categorie (Economie & Maatschappij). De eerste prijs is goed voor een studiebeurs van 2.000 euro, de tweede 1.500 euro en de derde 1.000 euro. Verder krijgen de docenten die de winnende leerlingen hebben begeleid een feestelijke masterclass bij de KNAW. Bij Femke was dat Michelle Franke. De betrokken scholen ontvangen een officiële plaquette voor in de prijzenkast op school.

De KNAW beoordeelde dit jaar 324 profielwerkstukken van 166 verschillende scholen. De organisatie wil met deze prijs onderstrepen, dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen