Archief
Archieffoto

Archieffoto

Raad zorgt voor 'stabiele basis' Theater Koningshof

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond ingestemd met het raadsvoorstel over Theater Koningshof voor het verlenen van 310.000 euro als jaarlijkse subsidie. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Veel raadsleden vielen over de 65.000 euro die is gevraagd voor nieuwe apparatuur voor het vertonen van films in het theater, maar uiteindelijk kon de raad ook daarmee instemmen, als er een goed plan voor komt.

Uiteindelijk heeft alleen de ChristenUnie tegen het subsidievoorstel gestemd, omdat de partij de inschattingen voor de inkomsten van het theater te rooskleurig vindt. Deze partij mist een gedegen marktonderzoek, op grond waarvan degelijke inschattingen kunnen worden gedaan.

Hoewel de rest vóór heeft gestemd, hadden ook andere partijen nog wat suggesties. Vooral ook over de bioscoopfunctie en de avond waarop de filmvoorstellingen vooralsnog gepland zijn. Diverse partijen zien de maandagavond niet zitten en/of geloven niet dat het druk wordt bij filmvertoningen in Maassluis, omdat er ook in omliggende plaatsen (Naaldwijk, Vlaardingen en Schiedam) al bioscopen zijn.

Wethouder Pleijsier stelt echter, dat het belangrijk is om het theater de kans te geven om een bioscoopfunctie te ontwikkelen, omdat daarmee extra inkomsten kunnen worden gegeneerd. Het is volgens hem dan ook juist een belangrijk onderdeel van het plan om van Koningshof een 'bruisend huis' te maken.