Archief

Programma Week van de Cultuur gepresenteerd

Onverwachte ontmoetingen, dat is het thema voor de aankomende Week van de Cultuur in Maassluis. Maandagmiddag is het volledige programma door de Culturele Raad Maassluis (CRM) gepresenteerd in Museum Maassluis. De Week van de Cultuur wordt gehouden van 10 tot en met 18 juni op verschillende locaties in de stad.

Nieuw dit jaar is de Cultuurexplosie in de binnenstad van Maassluis, waarbij kunst van diverse kunstenaars te zien zal zijn in de Veerstraat en op de Markt. Zo moet als het ware een soort Montmartre ontstaan, naar het voorbeeld in Parijs. Ook komt er een podium op de Markt met diverse optredens en worden en mini-theatervoorstellingen gehouden in de winkels van de binnenstad.

Verder opvallend in de programmering is de vertoning van documentairereeks De Strijd van Maassluis, dat in zijn geheel getoond gaat worden. Daaraan gekoppeld zit een vlogwedstrijd voor jongeren. Ook staan er op meerdere dagen huiskamerconcerten op de planning en is er nog 'open repetitie' van Solomon Northup Gospel in het Witte Kerkje. Het volledige programma is te vinden op de website van de Week van de Cultuur.

Categorieen:
Maassluis Cultuur