Archief

Midden-Delfland organiseert in 2018 Cittaslowdag

Tien jaar nadat Midden-Delfland zich de eerste Nederlandse Cittaslow-gemeente mocht gaan noemen, organiseert de gemeente komend jaar de nationale Cittaslowdag. Deze wordt jaarlijks in een van de aangesloten Nederlandse gemeenten gehouden, waarbij burgemeesters, raadsleden en supporters kennis uitwisselen over duurzaamheid.

"Wij zijn voornemens deze dag in 2018 samen met onze grote groep van lokale supporters en bedrijven in onze gemeente te organiseren", aldus het college van B en W. "Tegelijkertijd is dit evenement een goede gelegenheid om nieuw gekozen raads- en collegeleden te informeren over Cittaslow en nieuwe ideeën op te halen voor het versterken van de filosofie."



Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten die op het gebied van leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit goed scoren. Dit jaar vond de bijeenkomst plaats in Eijsden-Margraten. Twee weken geleden was burgemeester Arnoud Rodenburg eveneens aanwezig bij de internationale jaarvergadering Cittaslow in het Australische Goolwa.