Archief

'De levendigheid van Maasland moet omhoog'

"Maasland sterker en vitaler maken door een dorpshart van erfgoed en cultuur te creƫren." Dat is de wens van de Midden-Delflandse oppositiepartijen PvdA, VVD en Fractie Snethlage. Dinsdagavond overhandigden zij een initiatiefvoorstel aan burgemeester Arnoud Rodenburg om de dorpskern levendiger te maken.

"Als politieke partijen besloten we na lang overleg tot dit initiatiefvoorstel, in het besef dat ook het

college van B&W in de maand juni een eigen voorstel voor de locatie van het oude

gemeentehuis van Maasland zal uitbrengen", aldus de oppositiepartijen. "De komende tijd zal leren of dit wellicht ten overvloede is."

Na gesprekken met dorpsbewoners en organisaties komen de partijen in het initiatiefvoorstel tot enkele conclusies. Wat betreft de invulling van het oude gemeentehuis in Maasland zien de partijen graag dat, naast de huisvesting van culturele verenigingen, ook ondernemers een plek krijgen in het zogeheten Maeslanthuis.

Verder stellen de partijen onder meer voor om in het dorp een nieuwe brandweerkazerne, extra parkeerplaatsen in het centrum en gestapelde woningbouw te realiseren. Daarnaast zou een campus naast de schoolgebouwen van Lentiz wenselijk zijn voor de internationale studenten van de nieuwe paardensportopleiding. Het gebouw van de Oude Kerk zou benut moeten worden voor congressen en theatermomenten, naast de gebruikelijke kerkdiensten.

Het initiatiefvoorstel zal tijdens de eerstvolgende commissievergadering aan bod komen, waarbij het college een reactie op de plannen kan geven.