Archief
Google-Streetview

Google-Streetview

Is er ruimte voor een crematorium in De Lier?

Het stuk land naast de begraafplaats in De Lier, waar nu spullen staan opgeslagen van de gemeente, kan leeg worden gemaakt als er een nieuwe plek voor de gemeentewerf gevonden is. Althans, dat denkt GemeenteBelang Westland die er vragen over heeft gesteld aan het Westlandse college van burgemeester en wethouders. Zo is er meer ruimte voor uitbreiding van de begraafplaats en, zo denkt GBW, misschien zelfs voor een crematorium.

De partij wil de mogelijkheid van een crematorium in De Lier laten onderzoeken en denkt daarbij aan een samenwerking met de gemeente Midden-Delfland. Eerder waren er plannen voor een crematorium in Naaldwijk, maar de ondernemer die dat voor elkaar probeerde te krijgen ving lange tijd bot, waarna hij een crematorium in Maassluis heeft gerealiseerd.

Gemeentebelang vindt verder, dat het uitzicht vanaf de begraafplaats op de opgeslagen spullen niet erg fraai is en hoopt dat dit met de verplaatsing van de spullen naar een nieuw aan te leggen gemeentewerf opgelost wordt. Eerder is de toenmalige gemeentewerf in De Lier al gesloten en is de grond verkocht aan Rijk Zwaan.