Lyra en Naaldwijk beginnen finalewedstrijden met nederlaag

De eerste finalewedstrijden om een plaats in de tweede klasse leverden voor de twee regioploegen een nederlaag op. Lyra ving bot in en tegen Nieuwkoop. Naaldwijk liet zich verrassen door het sluwe Reeuwijk.

Nieuwkoop-Lyra

De eerste finalewedstrijd voor een plaats in de tweede klasse leverde voor Lyra een nederlaag op. In en tegen Nieuwkoop verloor de Lierse ploeg met 2-1. Dit was overigens ook de ruststand.

Nieuwkoop, dat afgelopen dinsdag Verburch uitschakelde in de laatste minuut van de wedstrijd, kwam na drie minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Jeffrey Pieterse was de maker van de openingstreffer. De eerste de beste kans voor Lyra betekende ook de gelijkmaker. Laurens van Marrewijk kopte raak uit de eerste corner. Nieuwkoop was de beste ploeg in de eerste helft en kwam na 29 minuten weer op voorsprong. De arbiter kende een strafschop toe op advies van zijn assistent. Wederom was Pieterse de doelpuntenmaker. Lyra hield in de eerste helft stand en nam na de pauze het heft in handen en kreeg meer mogelijkheden. Een aantal keren kwam de Lierse aanval een teen lengte kort om tot score te komen. Nieuwkoop haalde uiteindelijk een zwaar bevochte overwinning binnen.

CVC Reeuwijk-Naaldwijk

Naaldwijk heeft de eerste finalewedstrijd voor een plaats in de tweede klasse verloren van CVC Reeuwijk. Laatstgenoemde ploeg zit op rozen voor een plaats in de tweede klasse na de 3-0 overwinning. De Naaldwijkse ploeg was in de eerste helft de betere ploeg en kreeg zelfs enkele mogelijkheden en had de score kunnen openen, maar moest vlak voor rust de eerste treffer van de wedstrijd incasseren. Reeuwijk, de bedwinger van GDA, speelde in de tweede helft anders en wist het Naaldwijk moeilijker te maken. Naaldwijk ging wel op zoek naar de gelijkmaker, maar wist deze niet te scoren. Reeuwijk wachtte geduldig en counterde zeven minuten voor tijd naar de verdubbeling van de marge : 2-0. Aan het eind van de wedstrijd wist de thuisploeg een nog betere uitgangspositie te creƫren voor de return van volgende week zaterdag en bracht het de eindstand op 3-0.

Excelsior M 2-ASWH 2

De reserves van Excelsior Maassluis hebben zich geplaatst voor de halve finale van het Nederlands Kampioenschap voor reserve teams. Aan de Lavendelstraat wonnen de tricolores met 4-2 van ASWH. De ruststand was 2-1 in het voordeel van Excelsior Maassluis. Na de pauze verdubbelde de thuisploeg de marge, waarna ASWH de aansluitingstreffer wist te scoren. De beslissing viel laat in de tweede helft en won Excelsior Maassluis met twee treffers verschil: 4-2. Hierdoor wonnen de tricolores hun poule en treffen in de halve finales de winnaar tussen Westlandia en UDI'19.