Archief

Wonen Wateringen besteedt onderhoud niet meer aan

Corporatie Wonen Wateringen gaat het onderhoud aan de woningen niet meer aanbesteden. In plaats daarvan komt er een 'ketensamenwerking' met onderhouds- en andere bedrijven. Daarvoor is een overeenkomst gesloten met ketenpartners Kloet/De Variabele en Ketenkracht. Die beginnen de werkzaamheden in twee complexen met elk 40 eengezinswoningen in Wateringen-Zuid.

De nieuwe methode moet volgens Wonen Wateringen-directeur Cihan Daskapan leiden tot een betere verhouding tussen kosten en kwaliteit, en daarmee een beter product voor de huurders. "Bij aanbesteding schrijven wij voor wat er moet gebeuren, terwijl de onderhoudsbedrijven de échte experts zijn. Daarom hebben we het omgedraaid: als dit ons budget is en een woning nog zoveel jaar mee moet kunnen, wat kunnen we dan het beste doen aan onderhoud? De onderhoudsbedrijven zitten al vanaf de planvorming bij ons aan tafel".

Het traject om tot de ketensamenwerking te komen had veel voeten in de aarde. Omdat het om een compleet nieuwe vorm van aanbesteding gaat, heeft brancheorganisatie Bouwend Nederland Wonen het proces begeleid.

Categorieen:
Wateringen Algemeen