Archief

In het OchtendMagazine: Veertien ambulances tegelijk bij het strand in Hoek van Holland

In het OchtendMagazine op WOS Radio blikten we vanmorgen terug op de opening van het strandseizoen in Hoek van Holland. Het was druk en gezellig, maar verliep niet vlekkeloos. We spraken met Kate van WestlandTheater De Naald over de winnares van het Rabo Talentenconcours, we evalueerden de eerste week van de afsluiting van de Galgeweg en we spraken een Westlands Tweede Kamerlid.

Drukte in Hoek van Holland: 14 ambulances bij het strand

Het was donderdag erg druk op het strand van Hoek van Holland. Gedurende de dag is er 200 keer een beroep gedaan op de EHBO. Ook werden er ambulances ingezet, op het drukste moment waren er donderdagavond veertien ambulances bij het strand. Dat laat de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond weten. Het warme weer in combinatie met drugs of alcohol zorgde voor veel onwelwordingen. In totaal zijn zes mensen naar het ziekenhuis vervoerd.



Hemelvaarsdag: overdag gezellig druk op het strand in Hoek van Holland

De politie heeft donderdagavond zeker tien aanhoudingen verricht op de eerste dag van het strandseizoen in Hoek van Holland. Overdag was het warm, druk en vooral erg gezellig. We spraken een strandtenthouder, hij is erg tevreden over de dag.



Rabo Publieksprijs naar Elke Vierveijzer

Elke Vierveijzer wint voor haar theaterconcert 'Om te janken zo mooi' de Rabo Publieksprijs. Deze voorstelling, een ode aan het werk van de overleden kleinkunstenaar Maarten van Roozendaal, werd door het publiek van WestlandTheater De Naald in Naaldwijk als hoogste gewaardeerd.



Ondernemer tuincentrum: "Ondanks afsluiting weet het publiek ons toch te vinden"

Sinds begin deze week is de Galgeweg in Naaldwijk tussen de rotonde bij het politiebureau en de Opstalweg afgesloten. Om bij de Texaco en bij tuincentrum De Carlton te komen, moet je vanuit Naaldwijk een flink stuk omrijden. Vanuit 's-Gravenzande zijn de bedrijven wel bereikbaar. Volgens ondernemer Marcel Koene zijn de omleidingsroutes duidelijk en weten mensen het tuincentrum goed te vinden.



Zaterdag: Barre Blues in Monster

Zaterdag wordt in Monster Barre Blues gehouden. Op zeven locaties zijn er optredens. Tussen de locaties rijdt de 'Barre Blues Bus', die je gratis van de ene naar de andere lokatie brengt. We praten erover met organisator Anton van Meerkerk.



Benefietconcert Mannenkoor EMM voor Avavieren

's-Gravenzands Mannenkoor EMM organiseert op zondag 28 mei een benefietconcert voor Stichting Avavieren Aangepast Vakantievieren. Naast het mannenkoor EMM zijn ook 's-Gravenzande Crosspoint Music en De Lier Westland Brass deelnemers aan dit concert. Het concert wordt gegeven in de Noorderkerk in 's-Gravenzande.



Harold de Duivenman druk met voorbereiding duivenvlucht

Elke vrijdag geeft Harold de Duivenman zijn visie op de wereld en de duivensport in het bijzonder. Harold heeft het druk, want morgen staat er weer een duivenvlucht op het programma. Er gaan extra veel duiven mee, dus moet er een extra vrachtwagen geregeld worden.



Het is warm: laat je hond niet in de auto achter!

Vrijwel iedereen weet dat het met dit warme weer onverstandig is om je hond of kind in de auto achter te laten. Toch komt de politie het nog geregeld tegen. Als de volle zon erop staat, kan het zestig graden worden. De gemeente Westland gaat controleren of er geen honden of kinderen in auto's achtergelaten worden. Wij spraken erover met agent Erik Smit.



Bier en Pils: hoe ervaart Arne Weverling zijn werk in de Tweede Kamer?

Begin deze week hield VVD Westland een bijeenkomst met als motto 'bier en pils'. Ook het Westlandse Tweede Kamerlid Arne Weverling was hierbij aanwezig. Verslaggeefster Diana de Bruijn sprak met hem over zijn werk als Tweede Kamerlid.



VELO en Westlandia 2 doen goede zaken in de nacompetitie

VELO heeft zich donderdag knap geplaatst voor de finalepoule voor een plaats in de hoofdklasse. De reserves van Westlandia begonnen de nacompetitie om het landskampioenschap knap door een grote overwinning op Nuenen.







Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.