Archief
ADO Den Haag TV

ADO Den Haag TV

Rob Meppelink wordt assistent-trainer KRC Genk

Rob Meppelink gaat komend seizoen aan de slag als assistent-trainer van het Belgische KRC Genk. De Wateringer opereert bij de voetbalclub uit de Jupiler Pro League aan de zijde van de Rotterdamse hoofdtrainer Albert Stuivenberg.

De afgelopen drie seizoenen was de 51-jarige Meppelink actief als hoofd jeugdopleiding bij ADO Den Haag. Die functie wordt komend seizoen overgenomen door Frans Danen, die dit jaar als trainer FC 's-Gravenzande naar de hoofdklasse leidde.

Meppelink kende een korte carrière als voetballer, waarna hij aan de slag ging als trainer. Eerst bij AZ (jeugd) en later bij ADO Den Haag (jeugd, assistent-trainer en hoofdtrainer) en RBC Roosendaal (technisch directeur, hoofdtrainer). Hierna deed hij ervaring op in het buitenland bij Swansea City, waar hij als personal trainer samenwerkte met de huidige Belgische bondscoach Roberto Martinez. Vervolgens werd hij assistent-trainer bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara.

KRC Genk is nog in de race voor een plaats in de voorronde van de Europa League. Komende zaterdag speelt de club tegen STVV. De winnaar van die wedstrijd treedt op woensdag 31 mei aan tegen KV Oostende, met als inzet een Europees ticket.