Archief

In het OchtendMagazine: Jutta Leerdam heeft relatie met Koen Verweij en spanning in nacompetitie

In het OchtendMagazine op WOS Radio vanmorgen aandacht voor het Westlandse schaatstalent Jutta Leerdam. Ze heeft sinds kort een relatie met topschaatser Koen Verweij. Het stel is erg gelukkig. De relatie lijkt serieus, want Jutta heeft haar nieuwe vlam al voorgesteld aan haar ouders. Ook waren we op het ISW Gasthuislaan, waar leerlingen vandaag een sportevenement organiseren voor leerlingen met een berperking. Verder blikten we uitgebreid terug op de nacompetitiewedstrijden van gisteravond.



Nacompetitie: Lyra kruipt door het oog van de naald


Op sportpark De Zweth is Lyra door het oog van de naald gekropen en mag het zich nog steeds tweedeklasser noemen, maar er komt nog een zware finale aan voor de Lierse ploeg. Het duurde tweemaal negentig minuten plus meer dan 30 minuten verlenging voordat een beslissing viel tussen Lyra en Koudekerk. Verslaggever Paul Keijzer sprak met John Lagerwerf, de aanvoerder van Lyra.





Nacompetitie: Naaldwijk door, Monster niet

Het doek is gevallen voor sportclub Monster in de tweede klasse. Op sportpark Polanen verloor de tweedeklasser met 2-1 van streekgenoot Naaldwijk. Voor Monster betekende het een afscheid na zeven seizoenen op het niveau van de tweede klasse. Aan het eind van de tweede helft, zeven minuten voor tijd, scoorde A-junior Thomas Karsten op aangeven van Rashidi Gilkes de winnende treffer. Naaldwijk speelt in de finale van de nacompetitie tegen Reeuwijk. Verslaggever Ruud de Jong sprak na de wedstrijd met Thomas Karsten.





Nacompetitie: Verburch verliest op het allerlaatste moment


In de slotseconden verzekerde Nieuwkoop zich na een spectaculaire wedstrijd voor de finale van de nacompetitie en speelt daarin tegen Lyra. Verburch verdedigde een 2-1 voorsprong en dankzij Sven Verbeek en Ricardo van der Knaap leidde de Poeldijkse ploeg na de eerste helft met 2-1. Na de pauze ging het verkeerd bij Verbruch. Nieuwkoop kwam langszij en wist in het derde kwart van de wedstrijd de 3-2 te scoren. De wedstrijd leek op een verlenging uit te lopen. Verburch werd in eerste instantie nog gered door een afgekeurd doelpunt van Nieuwkoop, maar in de blessuretijd van de wedstrijd counterde Nieuwkoop naar de 4-2 overwinning. Verslaggever Martijn Molenaar sprak met Verburch-trainer Dennis van der Steen.



Oliebollen in theater De Naald

Het theaterseizoen is bijna voorbij en dus worden er in WestlandTheater De Naald oliebollen geserveerd. Het theater biedt in deze laatste week een spectaculair programma. Het einde van het theaterseizoen betekent overigens niet dat er volgende week niets gebeurt in De Naald. Kate van Elswijk weet er alles van.



Heibel binnen VVD Westland

Heibel binnen de VVD in het Westland. Maandagavond stapte het volledige bestuur op tijdens een algemene ledenvergadering. Vanwege onenigheid over wie de nieuwe lijsttrekker moet worden in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Vier VVD'ers waarvan drie raadsleden en één wethouder, daar kon tussen gekozen worden. Het opgestapte bestuur had graag raadslid Sander Zuyderwijk gezien als nieuwe lijsttrekker van de partij. Echter zagen een aantal raadsleden niks in hem als nieuwe leider.



Leerlingen ISW organiseren bijzondere sportdag voor leerlingen met een beperking

Vandaag een bijzondere dag op ISW Gasthuislaan in 's-Gravenzande. De leerlingen organiseren een sportdag voor leerlingen van de Herman Broereschool uit Naaldwijk. Deze leerlingen hebben een beperking. De ISW-leerlingen moesten het evenement helemaal zelf organiseren, een pittige opgave. Verslaggeefster Diana de Bruijn was erbij.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Morgen wordt in Hoek van Holland het strandseizoen officieel geopend. Er worden 120.000 mensen verwacht. Er rijden geen treinen naar Hoek van Holland en daarom rijden er mogen zestig pendelbussen tussen Schiedam en Hoek van Holland. Ga jij er morgen naartoe?