Archief

Waarom er toch geen GroenLinks-wethouder is gekomen

Waarom is er uiteindelijk toch geen GroenLinks-wethouder gekomen in plaats van afscheidnemend PvdA-wethouder Mohammed El Mokaddem? Er moest toch een full-time wethouder voor terugkomen? En het liefst nog uit Westland ook. Van de eerder door coalitiepartijen geuite wensen is eigenlijk niets terecht gekomen. Zoveel kun je wel constateren.

Maar waarom? Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Ulbe Spaans is er wel een kandidaat gepresenteerd aan de coalitie. "Maar die kon dan pas volgende maand gepresenteerd worden aan de raad. En dan ben je pas echt operationeel na de zomer. Dus dan heb je maar zes maanden de tijd." Dat is volgens Spaans te weinig om een nieuwe wethouder goed te kunnen laten wennen en in te werken. Hij vindt dat geen goede manier om gemeenschapsgeld te besteden.

Toch was het niet zo, dat Spaans per se een eigen kandidaat wilde presenteren. "Ik wilde in gesprek over een 'gedragen' kandidaat. Er zijn mensen binnen de PvdA die ik zó zou steunen. Maar toen ik gepasseerd werd, heb ik mijn eigen wethouder neergezet," aldus Spaans. De naam van die kandidaat wil hij niet delen met het publiek.

De GroenLinks-voorman kan leven zonder eigen wethouder. "Ik was het de afgelopen tijd wel gewend. En ik kan het geluid van GroenLinks prima laten horen binnen de coalitie. Nee, ik loop niet weg, als ik mijn zin niet krijg", zegt hij, verwijzend naar de PvdA die haar wethouderskandidaat uit Dordrecht niet wilde terugtrekken. "We gaan gewoon verder," besluit Spaans.

Categorieen:
Westland Politiek