Archief

In het OchtendMagazine: Twee branden en voorzitter en fractieleider VVD Westland lijnrecht tegenover elkaar

In het OchtendMagazine deden we vanmorgen verslag van twee branden. Ook spraken we de fractievoorzitter en de partijvoorzitter van VVD Westland. De twee staan lijnrecht tegenover elkaar. Het bestuur van de partij stapte gisterenavond op.

Boot in brand op scheepswerf in Maassluis

Op het terrein van scheepswerf De Haas aan de Govert van Wijnkade in Maassluis is dinsdagochtend iets na 08.30 uur een brand uitgebroken op een schip. De brandweer is ter plaatse gekomen. Omstanders worden uit de buurt gehouden van de brand vanwege het mogelijk vrijkomen van schadelijke stoffen. In de wijde omgeving is de brand te zien geweest omdat er grote rookwolken van het schip afkwamen. Ook in de buurt was de brand goed te zien doordat de vlammen uit het dak schoten. Er is ook een kleine ontploffing gehoord.





Brand in winkel 's-Gravenzande

In een 's-Gravenzandse woondeco- en parfumeriezaak is afgelopen nacht brand uitgebroken. Tijdens de brand aan de Van de Kasteelestraat ging het inbraakalarm af, waardoor de eigenaren snel werden gealarmeerd. De brandhaard ontstond rond 02.30 uur en zat tussen het plafond van de winkel en de bovenwoning. Waarschijnlijk is er kortsluiting ontstaan. De brandweer heeft een groot deel van het plafond gesloopt om al het vuur te blussen. Volgens de eigenaresse hebben de winkel en bovenwoning veel schade opgelopen.





Fractievoorzitter en partijvoorzitter VVD lijnrecht tegenover elkaar

Het bestuur van VVD Westland is maandagavond tijdens de algemene ledenvergadering collectief opgestapt vanwege onenigheid met de leden. Ook VVD-raadslid Sander Zuyderwijk is teleurgesteld weggelopen van de vergadering, nadat het bestuur de handdoek in de ring had gegooid. Probleem voor een aantal aanwezige leden is dat het bestuur Zuyderwijk heeft voorgedragen als lijsttrekker. VVD-voorzitter Tom Ouwerling zegt dat het bestuur wilde vernieuwen en verjongen en dat een groep oude leden dat niet zag zitten. Maar fractieleider Pieter Varekamp is het daar totaal niet mee eens, volgens hem heeft het bestuur de procedures voor het aanstellen van een nieuwe lijsttrekker niet goed gevolgd. Ouwerling zegt dat het al veel langer rommelt in de Westlandse VVD.





Zonnebloem in Naaldwijk verkoopt 10.000 loten

Tijdens de vrijwilligersavond van de Zonnebloem in Naaldwijk had de organisatie heuglijk nieuws: er zijn 10.000 loten verkocht. Dat zijn er 300 meer dan vorig jaar. Verslaggever Diana de Bruijn was erbij en sprak met coördinator Rina van der Meer.



Eindexamenkandidaten opgelucht na examen biologie

Voor verschillende eindexamenleerlingen op het Groene Lyceum in Naaldwijk stond maandag biologie op het programma. Verslaggever Diana de Bruijn trof na afloop leerlingen die duidelijk opgelucht waren. Lees alles over de examens op WOS.nl/examenstress.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De nieuwe lijsttrekker van D66 Maassluis is 26 jaar oud en het oud-bestuur van VVD Westland wilde verjongen. Is de lokale politiek toe aan vernieuwing?