Archief
Telekranen van kranenbedrijf Boer via Twitter

Telekranen van kranenbedrijf Boer via Twitter

Evides legt kilometer lange waterleiding aan onder Het Scheur

Het is een spectaculair gezicht. Met behulp van maar liefst tien telekranen wordt er een waterleiding geplaatst langs een stuk van de Hoekse Lijn bij Maassluis. De kranen staan opgesteld achter het scoutinggebouw van de Paulusgroep aan de Vlaardingse Dijk.

Waterbedrijf Evides laat een 1.100 meter lange drinkwaterleiding aanleggen onder het druk bevaren water van Het Scheur (vaak ook de Waterweg genoemd) tussen Rozenburg en Maassluis. Voor de aanleg ervan is er aan beide kanten geboord naar 40 meter diepte. De kranen staan er om ervoor te zorgen dat de leiding onder de ideale hoek door het boorgat kan worden getrokken. Dat gebeurt in een paar uur tijd.

De beperkte omgevingsruimte bepaalde dat deze bijzondere boormethode noodzakelijk was. Het lassen van alle leidingdelen gebeurde de afgelopen dagen in Maassluis. Zodra de leiding is aangelegd onder het Scheur, wordt deze aangesloten op het bestaande leidingnet. De huidige leiding onder het Scheur wordt uit bedrijf gehaald, zodat er plaats is voor de aanleg van de Blankenburgtunnel.

Categorieen:
Maassluis Algemeen