Archief
Google Streetview

Google Streetview

Sociale huurwoningen in voormalig gemeentehuis Wateringen

Het gemeentehuis van Wateringen moet worden omgebouwd tot een appartementencomplex met alleen sociale huurwoningen. Dat blijkt uit een raadsinformatiebrief van het college van burgemeester en wethouders van Westland. Wonen Wateringen is wel geïnteresseerd in het pand.

Eerder probeerde de gemeente het pand nog te verkopen. Maar dat liep op niets uit, omdat er te veel gebruiksmogelijkheden werden gegeven voor het pand, zo blijkt uit een door de gemeente uitgevoerde marktconsultatie. Daarom heeft het college besloten om de voorwaarden 'aan te scherpen naar honderd procent sociale huurwoningen'.

Wonen Wateringen is geïnteresseerd in het voormalige gemeentehuis van Wateringen. De woningcorporatie wil het pand ombouwen tot een complex met sociale huurwoningen, waarbij de voormalige raadszaal wordt omgebouwd tot ontmoetingsruimte voor de bewoners. De bibliotheek kan dan gewoon blijven zitten waar het zit.

Maar Wonen Wateringen is niet de enige partij die in aanmerking kan komen voor een gunning van de gemeente. Ook andere partijen krijgen de mogelijkheid om met plannen te komen die voldoen aan de aangepaste voorwaarden.