Archief

In het OchtendMagazine: Eén persoon valt tussen wal en schip bij Opening Heuls Vaarseizoen

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met de organisator van de opening van het Heuls Vaarseizoen. Het evenement was zaterdag niet welkom in Midden-Delfland. Een deel van de Galgeweg tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande is vanaf vandaag maandenlang dicht. We spraken met een ondernemer uit de omgeving. Ook blikten we terug op het sportweekend. Met onze sportverslaggever spraken we over een gewonnen troostprijs.

Opening Heuls Vaarseizoen niet welkom in Midden-Delfland, want er was geen vergunning aangevraagd

Het Westlandse evenement Opening Heuls Vaarseizoen mocht afgelopen zaterdag niet door Midden-Delfland varen. Volgens organisator Jeff Barendse zou burgemeester Rodenburg het expliciet hebben verboden. Er is echter gebleken dat dit niet het geval is. De organisatie van het evenement had alleen een vergunning aangevraagd bij de gemeente Westland en niet bij de gemeente Midden-Delfland.

Het feest is zaterdag rustig verlopen. Er deden 31 schuiten mee aan de stoet tussen Kwintsheul en De Lier. Eén vrouw raakte gewond. Zij kwam letter 'tussen wal en schip'.



Weg maandenlang afgesloten, hoe zijn de bedrijven in de buurt van de Galgeweg bereikbaar?

Het groot onderhoud aan de Galgeweg is nu echt begonnen. Vanmorgen vroeg ging de belangrijke weg tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande dicht. Pas over 4,5 maand is het werk klaar. Tot die tijd is het voor iedereen omrijden geblazen. We belden erover met Marcel Koene, van het tuincentrum vlakbij de Galgeweg. Hij legt uit hoe de bedrijven toch bereikbaar zijn.



Sport: Westlandia uitgeschakeld in nacompetitie, troostprijs voor WOS

Voor verschillende voetbalteams zijn het spannende weken. Westlandia (zondag) is uitgeschakeld in de nacompetitie, Velo heeft goede zaken gedaan. Vrijdag stond er ook een team van WOS Media op het voetbalveld bij een bedrijventoernooi. De WOS verloor alle drie de wedstrijden, maar kreeg wel de sportiviteitsprijs. We blikken terug met sportverslaggever Stefan van Eijk.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

In bepaalde delen halen bezorgers van PostNL oude apparaten op. Goed idee voor onze regio?