Archief

Galgeweg vanaf nu maandenlang afgesloten

Het groot onderhoud aan de Galgeweg is nu echt begonnen. Vanmorgen vroeg ging de belangrijke weg tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande dicht. Pas over 4,5 maand is het werk klaar. Tot die tijd is het voor iedereen omrijden geblazen.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het vernieuwen van de fietspaden, onderhoud aan de Waalbrug, het asfalt van de rijbanen verbeteren en de grootste opdracht: het vervangen van de Galgebrug.

Het wegverkeer wordt met gele borden omgeleid. Die omleidingsroute loopt onder meer over de Twee Pleinenweg, Maasdijk en Woutersweg. Tuincentrum De Carlton, de Cool Company en de Texaco blijven vanaf de 's-Gravenzandse kant bereikbaar.

Vertraging van werkzaamheden

Het werk duurt langer dan gepland. In en vlak naast de Galgebrug liggen grote gasleidingen en elektrakabels. Maar het is niet mogelijk om die kabels en leidingen opzij te verleggen. De bedoeling is nu ze onder de vernieuwde brug aan te leggen. Daarvoor zijn diepe boringen nodig. Grote gedeelten van Naaldwijk en 's-Gravenzande zijn afhankelijk van de bewuste kabels.

De werkzaamheden duren tot eind oktober. Meer informatie vind je bij de provincie Zuid-Holland.