Archief
D66 Westland

D66 Westland

D66 Westland: Gebruik subsidies van waterschap

D66 Westland vindt dat het college van burgemeester en wethouders zou moeten overwegen om gebruik te maken van een subsidieregeling van het Hoogheemraadschap van Delfland om de regio bestendiger te maken tegen klimaatverandering. D66 denkt daarbij aan het vergroenen van schoolpleinen.

Delfland heeft in totaal 250.000 euro beschikbaar gesteld voor de maatregelen. D66 denkt dat Westland en de scholen in die gemeente daar best mee van kunnen profiteren. De partij merkt dat er steeds minder groene ondergrond is in de gemeente, zowel in publieke ruimtes als in de tuinen van de inwoners. Bij heftige regenbuien zakt het water dan veel minder snel de grond in. Als de pleinen vergroenen, wordt dat probleem minder groot.

De tweekoppige fractie wil dan ook van het college weten of het bereid is om te onderzoeken of de subsidie van Delfland kan worden ingezet voor het vergroenen van Westlandse schoolpleinen en of er wellicht nog meer gemeentelijke gebouwen zijn die in aanmerking kunnen komen voor de bijdrage. Verder vraagt D66 zich af of de gemeente schoolbesturen ook wil helpen bij het aanvragen van de subsidie, indien blijkt dat men er voor in aanmerking komt.

Categorieen:
Westland Politiek