Archief

VSP: 'Plaats nieuwe seniorenwoningen tegenover De Vliet'

De Verenigde Senioren Partij (VSP) in Maassluis heeft een alternatief plan bedacht om ervoor te zorgen dat de ouderen uit seniorencomplex De Vliet bij elkaar kunnen blijven wonen. De Vliet wordt over een aantal jaar gesloopt en in de huidige plannen is er slechts voor 40 van de 110 units directe vervanging in een nog te bouwen complex aan de P.C. Hooftlaan geregeld. De rest van de ouderen wordt dan over de stad verspreid. De VSP denkt dat dit anders kan en opteert voor extra woningen op het parkeerterrein naast de Schuurkerk.

"Dat is mogelijk door af te zien van het plan om een nieuw seniorencomplex neer te zetten naast het gebouw 'InBlik', bij het medisch centrum Docwerk. Op die plek zouden de woningen kunnen worden gebouwd van het type dat nu op de tekening staat voor de plek bij De Schuurkerk of starterswoningen voor jonge gezinnen", aldus fractievoorzitter Jan van der Maarel. Hij vervolgt: "Wij hebben altijd al gepleit voor nieuwe seniorenwoningen tegenover 'De Vliet', maar daar was tot nu toe onvoldoende steun voor."

"De mensen hebben het gevoel uit elkaar te worden getrokken. De Vliet is nu een hechte gemeenschap met veel sociale samenhang en veel mensen zijn bang dat ze straks op hun oude dag geïsoleerd raken in een voor hen vreemde omgeving," zegt de VSP-leider. "Wethouder Keijzer zegt dan wel dat er misschien nog een paar woningen extra kunnen komen, maar dat zet geen zoden aan de dijk." De VSP bespreekt het plan op korte termijn met woningcorporatie Maasdelta.

Categorieen:
Maassluis Politiek