Archief
PR

PR

Van Riet (D66) verlaat Westlandse raad

De huidige fractievoorzitter van D66 Westland, Tamara van Riet, verlaat aan het einde van de lopende zittingsperiode de gemeenteraad. Zij heeft besloten zich bij verkiezingen in maart 2018 niet meer verkiesbaar te stellen.

Van Riet: "Het was geen makkelijke beslissing, want de gemeentepolitiek ligt mij erg na aan het hart. Het is erg mooi om je voor de gemeente Westland te mogen inzetten. Maar het is nu tijd voor mij om te focussen op andere zaken, zoals mijn werk bij het ministerie van Economische Zaken", geeft zij als verklaring.

Vóór 2010 was D66 niet in de gemeenteraad van Westland vertegenwoordigd. Sinds de verkiezingen van 2014 telt D66 twee raadszetels - die door Van Riet en Maxim van Ooijen zijn ingenomen - en heeft de fractie drie steunraadsleden: Maarten van der Drift, Benjamin Hofland en John de Vries.

Op dit moment heeft de lokale D66-afdeling de termijn opengesteld voor de nieuwe lijsttrekker. Gegadigden kunnen zich tot en met aankomende vrijdag kandidaat stellen. Begin juni wordt de nieuwe lijsttrekker bekendgemaakt. Daarna zal de rest van de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen opgesteld worden.

Categorieen:
Westland Politiek