Archief

In het OchtendMagazine: bijzondere geneesheren en hoe gelukkig zijn Westlanders?

Westland ontbreekt in een groot onderzoek naar het geluksgevoel in de vijftig grootste gemeenten. Dus zochten we het geluksgevoel vanmorgen in het OchtendMagazine zelf uit. Ook spraken we met Tamara van Riet, zij verlaat volgend jaar de Westlandse politiek.

Westland ontbreekt in onderzoek 'geluksgevoel' grote gemeenten

Donderdag heeft de Atlas voor gemeenten bekend gemaakt wat het geluksgevoel is in de 50 grootste gemeenten in Nederland. Opvallende afwezige in de lijst is de gemeente Westland, dat op 28 gemeenten na, de meeste inwoners van Nederland telt. Verslaggever Diana de Bruijn ging in onze regio de straat op: hoe gelukkig zijn Westlanders?



Tamara Van Riet (D66) verlaat Westlandse raad

De huidige fractievoorzitter van D66 Westland, Tamara van Riet, verlaat aan het einde van de lopende zittingsperiode de gemeenteraad. Zij heeft besloten zich bij de verkiezingen in maart 2018 niet meer verkiesbaar te stellen. Ze vond het geen makkelijke beslissing. Ze vindt het tijd voor andere zaken, zoals haar paard en haar werk voor het ministerie van Economische Zaken.



Westlandia goed van start in nacompetitie

De zondagtak van Westlandia heeft de eerste halve finalewedstrijd in de nacompetitie winnend afgesloten. In de strijd om promotie naar de tweede divisie wonnen de Naaldwijkers woensdagavond met 1-2 van Rijnsburgse Boys. Komende zaterdag volgt de return op het terrein van Westlandia. De wedstrijd vangt om 17.30 uur aan op sportpark De Hoge Bomen. Mocht Westlandia over twee wedstrijden de beste score noteren, dan volgt een tweeluik tegen de winnaar van Hercules - Spakenburg.



Geneesheren uit Den Hoorn en Schipluiden staan centraal in tentoonstelling

In museum het Tramstation in Schipluiden is een tentoonstelling te zien over de medische zorg in Schipluiden en Den Hoorn. Er is van alles te zien over een aantal opvallende geneesheren. Eén daarvan is dokter Rijnders. Hij was niet alleen arts, maar ook uitvinder en musicus en hij had z'n vliegbrevet.



Gezocht: bezorgers, verkeersregelaars en tuinmannen

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligers. Elke week zet Wouter er drie centraal. Deze week zijn we op zoek naar bezorgers, verkeersregelaars en tuinmannen. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl.



Week van het Bier: proef bier online

Vanwege de lancering van de nieuwe campagne 'Dat Smaakt naar Bier', organiseren verschillende bierbrouwers op vrijdag 19 mei een grote online bierproeverij. Hoe gaat zo'n moderne proeverij in z'n werk? We vroegen het de Westlandse bier sommelier Aad Westdijk.



Voorlopig geen mega-Jumbo in Naaldwijk

Naaldwijk krijgt voorlopig geen mega-Jumbo. De Raad van State heeft het bestemmingsplan en de aan de projectontwikkelaar verleende vergunning vernietigd. Volgens de Raad van State is onvoldoende onderzocht of er wel behoefte is aan zo'n grote supermarkt. We spraken onder andere met de advocaat van de bezwaarmakers.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Westland ontbreekt in het onderzoek naar het 'geluksgevoel' van grote gemeenten. Hoe gelukkig ben jij in onze regio?