Archief
PR

PR

14-jarige Jiska nieuwe jeugddijkgraaf van Delfland

Jiska Taal is verkozen tot nieuwe jeugddijkgraaf van Delfland. De scholiere van het Maassluise Lentiz Reviuslyceum neemt binnenkort de taken over van de huidige jeugddijkgraaf Tim van Marrewijk van het Naaldwijkse Groene Lyceum.

Lentiz onderwijsgroep en het Hoogheemraadschap van Delfland werken samen in deze verkiezing om jongeren te betrekken bij waterbeheer. Vijf gemotiveerde leerlingen waren in de race voor de functie van jeugddijkgraaf. De jury, bestaande uit onder anderen dijkgraaf Michiel van Haersma Buma, koos de 14-jarige Jiska vanwege haar enthousiasme, betrokkenheid en creatieve ideeën.

Een van de dingen waar Jiska zich voor gaat inzetten is het betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Hierover gaat ze Delfland adviseren. Daarnaast gaat ze op pad met het nationale jeugdwaterschapbestuur, bezoekt ze verschillende waterprojecten en is zij actief betrokken bij activiteiten voor jongeren. De andere kandidaten die hebben meegedaan aan de verkiezing blijven ook betrokken bij Delfland.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen