Archief

In het OchtendMagazine: Erg druk bij opening nieuw winkelcentrum en verfresten niet altijd geaccepteerd bij gemeentewerf

In het OchtendMagazine op WOS Radio deden we vanmorgen verslag van de opening van de winkels in het nieuwe winkelcentrum in 's-Gravenzande. Ook deden we verslag van een brand in een transformatorstation in Wateringen en we vroegen ons af waar we heen moeten met verfresten.

Brand in transformatorstation Wateringen

In een transformatorstation aan de Laan van Wateringse Veld in Wateringen is woensdagochtend vroeg een brand uitgebroken. Daarbij is veel rook vrijgekomen. Hoe het vuur is ontstaan, is nog niet bekend. Rond 7.00 uur is het sein 'brand meester' gegeven. Bij het benaderen van de brand op dit hoogspanningscomplex gingen brandweermensen extra voorzichtig te werk. Verslaggever Fred van der Ende was ter plekke.



Grote drukte bij opening nieuwe winkels in 's-Gravenzande

Het nieuwe winkelcentrum Hart van 's-Gravenzande is woensdagmorgen om 9.00 uur open gegaan. Tijdens de opening was het enorm druk. De eerste klant stond al om 6.45 uur voor de deur van één van de twee supermarkten. Toen de winkels open gingen, stormden de klanten naar binnen. Verslaggeefster Diana de Bruijn was erbij.



Verfresten worden niet altijd aangenomen op de gemeentewerf

Wie denkt tijdens de openingstijden van de gemeentewerven in de gemeente Westland al zijn klusafval kwijt te kunnen, komt bedrogen uit: verfresten worden alleen aangenomen als de 'klein-chemisch-afval-kar' er is. Op andere tijden worden verfresten niet geaccepteerd. GemeenteBelang Westland wil dat dergelijk afval altijd wordt aangenomen. We praatten erover met Kelly van Tol van GBW.



Cabaret en toneel in theater De Naald

In WestlandTheater De Naald staan weer verschillende voorstellingen op het programma. Vanavond speelt cabaretier Emiel van der Logt zijn voorstelling Niet Huilen en donderdag staat de toneelvoorstelling Nieuw Geld op het programma. Kate van Elswijk weet er alles van.



Blokker en Marskramer sluiten honderden winkels

Winkelketen Blokker sluit komend jaar honderd filialen. Bij zusterbedrijf Marskramer, dat verder gaat als franchiseformule, gaan nog eens honderd eigen winkels dicht. Ook de Marskramer in De Lier gaat dicht. Wij gingen naar de winkel en vroegen mensen wat ze ervan vinden.



WestlandOntmoet wil eenzaamheid tegengaan

In Westland vindt van 21 september tot en met 1 oktober 2017 WestlandOntmoet plaats. In die week worden op veel plaatsen voor inwoners van Westland ontmoetingen georganiseerd. Maandag werd in de Naaldwijkse bibliotheek het startsein gegeven met de lancering van een website en de onthulling van de 'ontmoetingsvlag'.



Het regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Douchen in een kerk, het is niet de eerste plek waar je misschien aan denkt, maar in Maassluis kan het vanaf de zomer. Althans, voor opvarenden van boten die gebruik maken van de passantensteiger bij het Schanseiland. De gemeente gaat namelijk douches plaatsen in een ruimte van de Groote kerk. Wat vind jij daarvan?