Archief
Google Streetview

Google Streetview

Raad heeft kanttekeningen bij plannen Vlietlocatie

De gemeenteraad van Maassluis heeft dinsdagavond, ondanks een positieve grondhouding, een aantal kanttekeningen geplaatst bij de plannen die er zijn voor de sloop en de bouw van de 'Vlietlocatie'. Zo vroegen raadsleden zich af of er wel goed genoeg gecommuniceerd is met de ouderen die moeten verhuizen naar andere locaties en is er weinig enthousiasme voor de platte daken in het ontwerp.

Verder vroegen meerdere partijen zich af of er wel genoeg parkeerplaatsen ingetekend zijn en of er wel genoeg aan duurzaamheid gedacht wordt. Ook werd er nog een plan voor een fontein naast het nieuwe gebouw geopperd door D66, waar in elk geval steun van het CDA voor lijkt te zijn.

Wethouder Keijzer stelt, dat er zeker goed wordt nagedacht over hoe de ouderen verhuisd worden en ook liet hij weten dat Maasdelta gewoon heeft gecommuniceerd met de oudere bewoners. Er wordt ook zeker gewerkt aan duurzaamheid, zo heeft de wethouder toegezegd, onder meer door de woningen geen gasaansluiting te geven.

Het ontwerp van het gebouw wordt nog eens goed tegen het licht gehouden in samenwerking met de Historische Vereniging Maassluis, zo heeft de wethouder toegezegd. De fontein wordt in overweging genomen, maar Keijzer vreest dat dit ten koste gaat van parkeergelegenheid.

Categorieen:
Maassluis Politiek