Archief
ABB

ABB

Wooncomplex en nieuwe parkeerplekken op 'Vlietlocatie'

Als het aan ontwikkelingsbureau ABB ligt, gaat de 'Vlietlocatie' in Maassluis flink op de schop. Op de plaats waar nu nog woonzorgcentrum De Vliet staat, moet een nieuw appartementencomplex komen met daaronder een supermarkt en horeca. Ook moet een deel van de parkeerplaatsen achter de Nieuwstraat plaatsmaken voor woningbouw.

Opvallend is dat er door Steenhuis Bukman Architecten is gekozen voor een platte gevel op de 'kop' en 'staart' van het complex, in plaats van punt- en tuitgevels, zoals in de rest van de binnenstad te vinden zijn. Met het complex moet de binnenstad een flinke impuls krijgen en moet het 'winkelrondje' afgemaakt worden.

Voorlopig wordt er nog niet gebouwd, de start daarvan is hoogstwaarschijnlijk pas in het voorjaar van 2021 te verwachten, na de sloop van het huidige ouderencomplex. Wel wordt er eind dit jaar al begonnen met het verhuizen van ouderen naar andere geschikte locaties. Leden van de gemeenteraad gaan dinsdagavond in gesprek over de plannen tijdens een commissievergadering.

Categorieen:
Maassluis Algemeen