Archief

WestlandOntmoet wil eenzaamheid tegengaan

In Westland vindt van 21 september tot en met 1 oktober 2017 WestlandOntmoet plaats. In die week worden op veel plaatsen voor inwoners van Westland ontmoetingen georganiseerd. Maandag werd in de Naaldwijkse bibliotheek het startsein gegeven met de lancering van een website en de onthulling van de 'ontmoetingsvlag'.

De week komt voort uit de de werkconferentie Westland in Beweging, die vorig jaar november werd gehouden. Daar werd toen ook gesproken over eenzaamheid en de behoefte bij mensen om anderen te ontmoeten. WestlandOntmoet komt tegemoet aan de behoefte met anderen in contact te komen, zowel georganiseerd als impulsief.

Het is de bedoeling dat op verschillende plekken, momenten en tijdstippen ontmoetingen plaats vinden. Te denken valt aan een buurtbarbecue, bingomiddag, dansavond, koffie- en theekransje, (voor)leesmiddag en zo meer. De website van WestlandOntmoet is een platform dat de ontmoetingen extra onder de aandacht brengt. Alle georganiseerde activiteiten zullen er te vinden zijn en mensen kunnen er ook hun activiteit aanmelden.