Archief

'Stap uit je Stad' van start gegaan

De burgemeester van Maassluis, Edo Haan, heeft vrijdag samen met burgemeester Pauline Krikke van Den Haag de website 'Stap uit je Stad' gelanceerd. Daarmee werd het startsein gegeven voor de campagne van het eerste Stap uit je Stad-weekend op zaterdag 17 en zondag 18 juni.

Voor initiatiefnemer Edo Haan is de aanleiding klip en klaar: "Wereldwijd wordt er meer geld verdiend met toerisme dan in de auto-industrie. Reden genoeg om de vrijetijdseconomie in onze regio een boost te geven. Er is zoveel leuks te zien en te doen in onze eigen achtertuin."

Met Stap uit je Stad willen de 23 gemeenten in de regio de stedelingen laten ervaren hoeveel leuks er te doen is in hun eigen 'achtertuin'. Van Voorne Putten tot Midden-Delfland, van Maassluis tot Krimpenerwaard. Samen met ondernemers en organisaties 40 bijzondere vrijetijdsuitjes samengesteld. Die zijn te vinden en te boeken op: www.stapuitjestad.nl.

Sommige activiteiten zijn actief: fietsen, kanoën, suppen, klimmen, raften, boogschieten, speuren, trailrunning, powerkiten en meer. Andere meer recreatief: lopend, per (huur)fiets, per fluisterboot, waterbus of per eend (2CV) genieten van de prachtige omgeving en smullen van lokale heerlijkheden. Weer andere uitjes zijn cultureel: met kunstroutes en tochten langs historische gebouwen. Sommige uitjes zijn gratis, voor andere moet betaald worden.