Archief

Hoogheemraad op het matje na 'mishandeling'

Naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf vindt er na het weekend een gesprek plaats tussen de dijkgraaf en hoogheemraad Hans Middendorp. De krant meldde vrijdag dat Middendorp, bestuurslid bij het Hoogheemraadschap van Delfland, afgelopen zondag een vrouw mishandeld zou hebben in het Haagse Bos.

Volgens De Telegraaf zag een ooggetuige dat Middendorp in een uitlaatgebied aan het hardlopen was, toen een hondje tegen hem op sprong. Daarop zou hij het beestje een harde schop hebben gegeven. Nadat de geschrokken bazin hem vroeg waarom hij haar hondje schopte, zou hij zijn agressie op haar hebben gericht. Na enkele uren in een politiecel te hebben doorgebracht, kreeg hij een boete van 250 euro opgelegd door de officier van justitie en werd hij naar huis gestuurd.

Middendorp kwam op de website van het Hoogheemraadschap van Delfland met een verklaring: "Afgelopen weekend ben ik in het bos gebeten door een hond. Hierdoor is ruzie ontstaan met de eigenaresse van de hond en deze heeft aangifte gedaan. Ik heb inmiddels bezwaar gemaakt bij de officier van justitie tegen de beschikking die is opgelegd."

Het Hoogheemraadschap zegt in het kader van zorgvuldigheid geen uitspraken te doen over de kwestie, voordat het gesprek tussen dijkgraaf en hoogheemraad heeft plaatsgevonden.

Hans Middendorp is op 28 november 2018 in hoger beroep vrijgesproken van de mishandeling.

Categorieen:
Algemeen