Archief

Tramlijn niets nieuws voor Westland

Het idee om een tramlijn aan te leggen die het Westland met Den Haag moet verbinden is niet nieuw. In 1883 reden er al trams door het Westland die personen en goederen vervoerden. In 1968 kwam door er een einde aan het vervoer per tramspoor.

Er is deze week een petitie gestart om Westlanders met een tram sneller in Den Haag te krijgen en die is inmiddels ruim 800 keer ondertekend. Toch is Wethouder Bram Meijer van het Westland sceptisch over de haalbaarheid en dat geldt ook voor Piet van der Valk. Hij heeft meerdere artikelen over de tramlijn geschreven.

"Je moet een klein beetje wegenbelasting betalen om gebruik te mogen maken van de weg. Als je met een tram wil gaan rijden moet je de hele infrastructuur aanleggen en de grond aankopen. Dat is niet te betalen", zegt Piet.

Op verschillende plaatsen in het Westland word je nog herinnerd aan de Westlandse Stroomtramweg Maatschappij. In Naaldwijk staat een huis dat vroeger een station was. In haar jeugd woonde Els Spaargaren daar, omdat haar vader stationschef was. Ook zij gelooft niet in een terugkeer van de tram. "In de loop der jaren zijn de trace's, waar de rails lag, weer bebouwd. Dat is nu niet meer haalbaar", denkt Spaargaren.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur