Archief

In het OchtendMagazine: Alternatief plan Wippolderlaan positief ontvangen

Een groep bewoners van de Zwethzone heeft gisteren een alternatief plan ingediend voor de Wippolderlaan. We spraken één van hen. Ook hadden we aandacht voor de Witte Sokken Race en we waren bij de examenstunt op een school.

Provincie positief over alternatief van bewoners over Wippolderlaan

Woensdag heeft een groep bewoners van de Zwethzone een alternatief plan voor de Wippolderlaan ingediend bij de provincie. Het alternatief voorziet in verdiept aangelegde kruisingen in plaats van de bouw van viaducten. Volgens bewoner Gerard Jansen gaat de provincie serieus met het plan aan de slag.



Hou je sokken wit bij Witte Sokken Race op Westlandse Cross

In het weekend van 17 en 18 juni wordt op het terrein van Westlandia de Westlandse Cross gehouden. Naast optredens van onder andere Guus Meeuwis en Waylon, wordt ook dit jaar weer de Witte Sokken Race gehouden. Er wordt een spannend parcours uitgezet. Lukt het je om je sokken wit en schoon te houden?



Geld nodig voor onderhoud Woudtse Kerkje

De toegangsdeur moet hoger, de goot is afgeschreven en de buitenvoegen laten los. Zomaar enkele van de gebreken aan de kerk van 't Woudt. Het gebouw is duidelijk aan een flinke renovatie toe. En daar is geld voor nodig, heel veel geld. De stichting Vrienden van 't Woudtse Kerkje is een inzamelingsactie gestart. Er worden zoveel mogelijk 'vrienden' geworven, om zo geld in te zamelen. Onlangs werd er een poging gedaan om bij het monumentale kerkje in te breken. De poging was niet succesvol, maar de kerkdeur raakte wel beschadigd.



Kapster uit Maassluis wint 'Oscars' voor kappers

Het was even schrikken afgelopen weekend voor de 32-jarige Juliëtte den Ouden uit Maassluis. Ze won onverwacht twee Coiffure Awards, een soort Oscars voor kappers. Juliëtte is de beste mannenkapper van de regio geworden. Ze werd tweede bij de vrouwenkappers, na winnaar Carlos Ramos uit Rotterdam. De jury prees de 32-jarige Den Ouden vanwege haar ongekunstelde coups. 'Less is more', luidde het juryrapport. Diana de Bruijn zocht haar op.



Wie wordt er verkeersregelaar bij het huttendorp?

In juli wordt er bij de Wollebrand in Naaldwijk weer een huttendorp gebouwd op het terrein. Vitis Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die het verkeer willen regelen, zodat alles veilig verloopt. Sophie de Backer licht de vacature toe en heeft ook twee andere vacatures.



Burgemeester van der Tak blij met uitspraak rechter over asbestbrand

De gemeente Westland staat in haar recht om de saneringskosten na de asbestbrand van twee jaar geleden in Wateringen te verhalen. Die kosten komen voor rekening van de eigenaren van het bedrijfsverzamelgebouw aan de Poeldijkseweg waarin de brand was uitgebroken. Dat heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State woensdag bepaald. Burgemeester Sjaak van der Tak is blij met de uitspraak.



Examenstunt op ISW Sweelincklaan

Vrijdag starten de eindexamens op ISW Sweelincklaan. Vandaag houden de examenleerlingen hun examenstunt. Het werd een groot, spannend feest. Verslaggever Bjorn van Velden nam een kijkje.









Volg alles over de eindexamens op www.wos.nl/examenstress.



Het regionieuws

Nieuwslezer Jim Gardien brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De Provincie Zuid-Holland heeft positief gereageerd op het het alternatieve plan dat een groep bewoners heeft ingediend voor de Wippolderlaan. Luistert de overheid in het algemeen voldoende naar inwoners?