Archief

Basisschool De Hoeksteen wil blijven zitten

De zoveelste onvoorziene wending in de ontwikkeling van het centrumplan voor Honselersdijk: basisschool De Hoeksteen wil blijven zitten waar deze nu zit en ziet af van nieuwbouw op de vrijgekomen Voorhof-locatie.

De 'opschuiving' van De Hoeksteen was bedoeld om ruimte te maken voor uitbreiding van de parkeergelegenheid ten bate van de AH-supermarkt. Maar dat laatste is momenteel niet meer aan de orde.

Begin dit jaar zijn de overbodige noodlokalen van De Hoeksteen gesloopt en is de vrijgekomen ruimte benut voor onder meer een voetbalgelegenheid en groen. De effecten zijn verrassend groot. Vanuit de buurt kwamen reacties in de geest van "Wat ziet het er nu goed uit", vertelt bestuursvoorzitter Piet Vreugdenhil van de scholenkoepel PCPOW.

Eind april

De schoolleiding van De Hoeksteen is dermate blij met de huidige situatie, dat zij dit vlak voor de meivakantie aankaartte bij Vreugdenhil. Vervolgens is er eind april overleg geweest met de medezeggenschapsraad van de school. "Daarna heb ik de projectleider van het centrumplan gebeld om te zeggen, dat wij op de huidige locatie willen blijven zitten", verklaart Vreugdenhil.



Klankbordgroep

De gemeente wil binnenkort de klankbordgroep van omwonenden en belanghebbenden bijeenroepen om te onderzoeken welke opties er nu zijn, zo werd woensdagavond duidelijk in een commissievergadering van de Westlandse gemeenteraad. Voor de burgers van Honselersdijk is het centrumplan al bijna zeven jaar onderweg. Het project startte in september 2010 met workshops in Fleuresto, waaraan in totaal door 150 mensen werd deelgenomen.