Archief

In het OchtendMagazine: Sara Kroos, Spruijt en Opperman en Sanne Wallis de Vries volgend seizoen in De Naald

In het OchtendMagazine spraken we vanmorgen met Kate van Elswijk van theater de Naald. Zij verklapte al aantal namen van artiesten die volgend seizoen komen optreden in het theater. We spraken met Dylan Otto, hij vindt dat de kassen doorzichtig moeten blijven en we blikten met Maxim van Ooijen terug op het Eurovisie Songfestival.



Sara Kroos, Spruijt en Opperman, De Kik en Sanne Wallis de Vries volgend seizoen in De Naald

Officieel wordt pas morgenavond het programma voor het komend seizoen van WestlandTheater De Naald bekend gemaakt. Vanmorgen konden wij al melden dat onder andere Sara Kroos, het Westlandse duo Spruijt en Opperman, De Kik en Sanne Wallis te zien zullen zijn. Kate van Elswijk licht toe.



Raadslid Dylan Otto wil kassen van glas waar je doorheen kunt kijken

Een kas is van glas en je kunt er doorheen kijken. Dat is de stelling van GBW-raadslid Dylan Otto. Hij heeft daarover dinsdag vragen ingediend bij B en W van Westland. In de eerste plaats wil hij weten, of het college zijn mening deelt. Otto maakt zich namens GBW zorgen over de visuele industrialisering van het Westland. "Nu de glastuinbouw beter draait, zien we dat er weer geïnvesteerd wordt. Daar zijn we blij mee, maar we maken ons ook zorgen over de nieuwe maatvoeringen die in de glastuinbouw gelden en de trend om gevels steeds meer 'dicht' te maken", verklaart hij.



Songfestivalkenner kijkt naar halve finale Songfestival zonder geluid

Met songfestivalkenner Maxim van Ooijen blikten we terug op de eerste halve finale van het Songfestival. Van Ooijen zit in de Westlandse gemeenteraad en dus moest hij dinsdagavond bij een commissievergadering aanwezig zijn. Om niets te missen, heeft hij tijdens de vergadering naar het songfestival gekeken. Zonder geluid, want hij mag de vergadering natuurlijk niet storen.



Muntjes over van de Westlandse Cross? Laat je auto wassen!

Na afloop van een concert of een festival hou je vaak drankmuntjes over. Dat is zonde, vindt Wilco Greve van Greve Banden uit De Lier. Hij besloot ambassadeur van de Westlandse Cross te worden en bedacht een leuke actie. Heb je na de Westlandse Cross vijf muntjes over? Dan kan je er je auto voor laten wassen. De Westlandse Cross wordt gehouden op 17 en 18 juni op het terrein van voetbalvereniging Westlandia.



Biersommelier: 'Speciale biertjes zijn hot'

Het lijkt wel of elke week tegenwoordig een speciaal thema heeft. Deze week is landelijk uitgeroepen tot Week van het Bier. In de Grote Kerk in Den Haag wordt vanaf donderdag een groot bierfestijn gehouden. Er staan veertig brouwers. We belden bier sommelier Aad Westdijk.



Regionieuws

Bas Booister praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Gemeenteraadslid Dylan Otto van Gemeentebelang Westland wil kassen waar je door het glas heen kunt kijken. Ben je het met hem eens? Of is technologische ontwikkeling belangrijk en zullen we moeten accepteren dat kassen er soms anders uit zien?

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen