Archief

'Alternatief plan van omwonenden Wippolderlaan wordt serieus bekeken'

Provincie Zuid-Holland en de gemeenten Midden-Delfland en Westland gaan een alternatief plan voor de N211 (Wippolderlaan) serieus bestuderen. Dit betekent, dat verdere besluitvorming over aanpassingen in deze provinciale weg niet voor de zomer in de gemeenteraden komt, maar pas na de grote vakantie opgepakt wordt.

Het alternatieve plan, opgesteld door bewoners uit de Zwethzone tussen Wateringen en Den Hoorn, wordt deze woensdag aan Provinciale Staten aangeboden. De stuurgroep van het miljoenenproject, bestaande uit gedeputeerde Floor Vermeulen en de wethouders Meijer van Westland en Horlings van Midden-Delfland, is door de betreffende bewoners tijdens een bezoek aan het gebied op hoofdlijnen geïnformeerd over hun plan. Het alternatief voorziet in verdiept aangelegde kruisingen in plaats van de bouw van viaducten.

De Wippolderlaan is één van de drukste provinciale wegen in de Randstad. In de toekomst wordt nog meer verkeer verwacht. Het is voor iedereen duidelijk dat hier iets aan gedaan moet worden, aldus de provincie. De weg wordt verbreed en er komen twee ongelijkvloerse kruisingen tussen de Laan van Wateringse Veld en de Veilingroute (N222).