Archief

In het OchtendMagazine: Fort 1881 maakt 'bunkerbier' van waterdruppels in gangenstelsel fort

In het OchtendMagazine waren we vanmorgen in Fort 1881, waar bijzonder bier gebrouwen gaat worden. Ook spraken we met politiewoordvoerder Cor Spruijt over de toekomst van het politiebureau in Naaldwijk.

Fort 1881 gaat bier brouwen van water uit gangenstelsel

In de gangen en schachten van Fort 1881 in Hoek van Holland, druppelt water. Met dit speciale 'Fort-water' wordt nu iets bijzonders gedaan; er wordt bier van gebrouwen. Sinds de aanleg van het Fort druppelt er water in de vele gangen. Destijds is een systeem aangelegd om het water op te vangen. Het diende toen om te kunnen overleven in het Fort. Verslaggeefster Diana de Bruijn ging op bezoek in het Fort.



Live beelden vanuit Frankrijk bij Westlandse Cross

Een deel van de opbrengst van de Westlandse Cross gaat dit jaar naar Team Westland. Tijdens het festival zal er live 'geschakeld' worden met Frankrijk, waar de voorbereidingen voor het beklimmen van de Tourmalet dan in volle gang zullen zijn. Het festival wordt gehouden op 17 en 18 juni, bij Westlandia in Naaldwijk. Organisator Frank Bierkens licht de plannen toe.



Verdachten in Westland 's nachts niet naar politiebureau in Naaldwijk, maar in Delft

Het politiebureau van Westland aan de Vierschaar in Naaldwijk wordt geen steunpunt. Dat zegt politiewoordvoerder Cor Spruijt. "Er wordt wel altijd gekeken naar hoe we het personeel zo efficient mogelijk in kunnen zetten", aldus Spruijt. Overdag gaat er niets veranderen, stelt Spruijt. "Voor de nachtdienst is de spoeling dun geworden. We zullen daarom meer de verbinding met Rijswijk en Delft zoeken. Nu brengen we verdachten in de nacht naar de cel in Naaldwijk, maar die moeten straks in Delft terecht kunnen." Burgers konden 's nachts al niet terecht in het Westlandse bureau. Politievakbond ACP maakt zich zorgen over het bureau in Westland. Woordvoerder Erik Thijssen had het vermoeden dat het kantoor aan de Vierschaar zou degraderen tot steunpunt.





Regionieuws

Nieuwslezer Bas Booister brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

De website Petities.nl is een petitie gestart voor de aanleg van een tramverbinding tussen Den Haag en Hoek van Holland. Wat vind jij? Moet die verbinding er komen?