Archief

El Mokaddem zegt toe: 'College maakt voorstel LTC Naaldwijk'

Wethouder El Mokaddem heeft de gemeenteraad van Westland toegezegd, dat het college van B en W met een voorstel komt over de uitbreidingsplannen van tennisvereniging LTC Naaldwijk. Met deze toezegging werd maandagavond in een commissievergadering een patstelling voorkomen.

In en rondom het Naaldwijkse sportpark De Hoge Bomen spelen allerlei ontwikkelingen. Als het gaat om de uitbreiding van de tennisclub is het onder meer van belang dat de tijdelijke lokalen van het Groene Lyceum verdwijnen. Deze wens kan mogelijk al in september worden ingewilligd door de ingebruikname van het nu in aanbouw zijnde World Horti Center. Maar er wordt ook geaasd op het onderkomen van twee toneelverenigingen. Een complicerende factor is verder, dat er nog geen integrale gebiedsvisie voor De Hoge Bomen op tafel ligt.

Insteek van B en W is, aldus El Mokaddem, dat LTC voor het einde van dit jaar kan beginnen met de plannen binnen de huidige perceelgrenzen van de club. Hij wees er in de commissievergadering op, dat duidelijk vastligt wat een vereniging van de gemeente mag verwachten. Het gaat daarbij om de 25 procent-regeling voor uitbreidingen en eveneens een 25 procent-bijdrage op het gebied van verbetering van de duurzaamheid. Verder wil de wethouder bij LTC een proef nemen op het gebied van ledverlichting in de lichtmasten. En dat is het dan zo'n beetje.

Als LTC méér zou willen, dan zou de club zich eigenlijk voor steun moeten wenden tot de raadsfracties, want El Mokaddem heeft, vrij vertaald, geen zin om een blauwtje te lopen bij de gemeenteraad. In het recente verleden is die raad in een aantal gevallen al ruimhartiger geweest dan volgens de letter van de regelingen. Dat gold onder meer voor een waterveld bij de hockeyvereniging en de vloervernieuwing bij tafeltennisclub Salamanders.

Toch wensten de fracties nadrukkelijk dat de wethouder zelf met een voorstel komt, hetgeen hij uiteindelijk toezegde. De feitelijke presentatie van zo'n financieel voorstel zal waarschijnlijk niet meer door El Mokaddem zelf worden gedaan, omdat hij per 1 juni de overstap maakt naar het bedrijfsleven (Koppert Cress).