Archief

Deel van mantelzorgwaarderingen Westland wordt later uitbetaald

Voor Westlanders die recht hebben op een mantelzorgwaardering van 100 euro en de aanvraag schriftelijk hebben ingediend, loopt de uitbetaling vertraging op. Aangekondigd was, dat het bedrag uiterlijk 15 mei zou zijn overgemaakt, maar dit geldt in de praktijk alleen voor de ruim duizend mensen die dit via de website van Vitis Welzijn hebben aangevraagd.

De gemeente heeft daarnaast meer schriftelijke aanvragen ontvangen dan verwacht. Doordat deze aanvragen handmatig worden verwerkt, kost dit meer tijd dan gepland. Hierdoor schuift de uitbetalingsdatum twee weken op, dat wil zeggen naar 31 mei.



Eénmalig

Mantelzorgers die zorgen voor iemand in Westland konden tot 31 maart de éénmalige waardering van honderd euro aanvragen. Aanvragers die voldoen aan de voorwaarden krijgen het bedrag op het opgegeven bankrekeningnummer gestort. Zij ontvangen hierover geen apart bericht. De gemeente neemt in juni persoonlijk contact op met aanvragers van wie de gegevens niet kloppen of die niet voldoen aan de gestelde voorwaarden. In het contact wordt ook aangegeven hoe men eventueel bezwaar kan maken op de beslissing.

Categorieen:
Westland Algemeen