Zondagvoetbal: Den Hoorn eindelijk kampioen

Den Hoorn is voor het eerst in de historie gepromoveerd naar de eerste klasse van het zondagvoetbal. De ploeg uit Midden-Delfland won van RKDEO en behaalde zodoende de titel in de tweede klasse C binnen. VELO heeft plaatsing voor de nacompetitie nog in eigen hand ondanks de nederlaag tegen FC Boshuizen.

Derde Divisie B

Westlandia heeft de reeks uitwedstrijden in de competitie afgesloten met een 1-1 gelijkspel bij Quick'20. Het was het vijfde gelijkspel voor de Naaldwijkse ploeg in een uitwedstrijd en voor de derde keer werd het 1-1. Westlandia blijft tweede op de ranglijst.

Eerste klasse B

VELO heeft de wedstrijd tegen FC Boshuizen met 1-0 verloren, waardoor FC Boshuizen in ieder geval de vervangende periodetitel van kampioen Leonidas overneemt. Bij de Wateringse ploeg was men ondanks de nederlaag toch tevreden, want Poortugaal verloor van Laakkwartier. Deze nederlaag is belangrijk voor de stand in de derde periode.

FC Boshuizen gaat aan de leiding in de laatste periode en heeft drie punten voorsprong op VELO en Poortugaal. Het doelsaldo van de Leidse ploeg bedraagt plus 8. VELO heeft een doelsaldo van plus 5 en Poortugaal volgt met een doelsaldo van plus 1. Op de laatste speeldag gaat VELO op bezoek bij Poortugaal en heeft aan minimaal een gelijkspel voldoende om de nacompetitie in te gaan en wel met de vervangende periodetitel van Leonidas. FC Boshuizen wint dan de derde periode. Bij een overwinning kan VELO zelfs de derde periodetitel winnen. Bij een nederlaag is de uitslag van FC Boshuizen van belang en gaat het doelsaldo beslissen tussen Poortugaal en FC Boshuizen.

Tweede klasse C

Driemaal is scheepsrecht en dat was van toepassing op Den Hoorn. Na twee eerdere pogingen wist de ploeg uit Midden-Delfland eindelijk het kampioenschap te veroveren. Op eigen veld ontving Den Hoorn het Nootdorpse RKDEO. Op een sfeervol en met veel toeschouwers bezocht sportpark opende Jeffery van den Berg na ruim een half uur de score. Op slag van rust verdubbelde Youri Kooimans de score. Direct na rust was de wedstrijd beslist. Anthony Sintniklaas bracht de tussenstand op 3-0. Een kwartier in de tweede helft mocht Donny van den Bos de 4-0 scoren. Sintniklaas bracht een kwartier voor tijd de score op 5-0. In de laatste tien minuten scoorde RKDEO nog twee keer, waardoor Den Hoorn won met 5-2.

Na het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst barste het feest los. Eerst op het sportpark en daarna ging de selectie op de platte kar door Den Hoorn.